ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ

Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν όλα τα πετρόκτιστα κτίσματα της περιοχής όπως σπίτια, αρχοντικά, εκκλησίες, σχολεία, γεφύρια, βρύσες, όλα γνήσια δείγματα των ονομαστών Λαγκαδιανών μαστόρων της πέτρας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ 1868

ΡΟΛΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ 1910

Στην πλατεία ηρώων βρίσκεται ή μητρόπολη των Λαγκαδίων με το υπέροχο καμπαναριό της, όλο πετρόκτιστο, και το κωδωνοστάσι με το επιβλητικό ρολόι του 1910.

ΜΑΙΝΑΛΟ

Πόλος έλξης για όλη την περιοχή, είναι το υπέροχο ελατόδασος του Μαινάλου και το ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για ιδανικές χειμερινές αποδράσεις.
Πανέμορφα τοπία, τρεχούμενα νερά, πανύψηλα έλατα, μοναδικές διαδρομές και περίπατοι, σε συνδυασμό με το υγεινό κλίμα συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό του Μαινάλου.

ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ

Η Λίμνη του Λάδωνα σε μικρή απόσταση αποτελεί μιά ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για ένα σπάνιο υδάτινο τοπίο με πολλές ομορφιές και ενδιαφέρουσες εικόνες.
Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή αναπτύσσονται δραστηριότητες ορεινού τουρισμού , όπως trekking, kayak, sailing, seajets, 4×4 adventures κ.λ.π.

ΚΑΣΤΡΟ ΑΚΟΒΑΣ

Η Άκοβα ή Άκοβαι ήταν Μεσαιωνική πόλη κοντά στο σημερινό χωριό Βυζίκι Αρκαδίας. Η ονομασία αυτή ίσως προέρχεται από την λατινική λέξη «άκουα» που σημαίνει νερό καθώς η περιοχή έχει πολλά νερά. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους το 1204 και τη διανομή των εδαφών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Άκοβα, μαζί με άλλα 23 φέουδα, αποτέλεσε την βαρονία της Άκοβας, που ήταν μία από τις 12 βαρονίες στις οποίες διαιρέθηκε η Αχαΐα, όπως ονομάζονταν τότε ολόκληρη η Πελοπόννησος.

ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 1854

ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ

ΣΠΙΤΙ ΔΕΛΛΗΓΙΑΝΝΗΔΩΝ

Ιστορικό σπίτι στην πάνω γειτονιά του οικισμού με κειμήλια και σπάνια αντικείμενα της οικογένειας των προεστών Δελληγιάννηδων.