Φυσικός πλούτος

Φαράγγι Τουθόα

Όσοι ταξιδεύουν από τα Λαγκάδια Γορτυνίας προς το Λευκοχώρι (πρώην Ρεκούνι) αριστερά τους, στο βάθος της χαράδρας, υπάρχει το φαράγγι Τουθόα. Η Τουθόα είναι ένα μικρό ορεινό χωριό της Γορτυνίας. Βρίσκεται νοτιοδυτικά των Λαγκαδίων και είναι χτισμένο σε απότομη και καταπράσινη βουνοπλαγιά. Το ποτάμι περνά ανάμεσα από δασωμένες πλαγιές, απόκρημνους βράχους αλλά και ήμερες κοιλάδες σχηματίζοντας το ιδιαίτερου κάλλους φαράγγι που προσφέρεται για περιπατητικό τουρισμό αν και είναι εντελώς αναξιοποίητο.

Μαίναλο

Πόλος έλξης για όλη την περιοχή, είναι το υπέροχο ελατόδασος του Μαινάλου και το ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για ιδανικές χειμερινές αποδράσεις. Πανέμορφα τοπία, τρεχούμενα νερά, πανύψηλα έλατα, μοναδικές διαδρομές και περίπατοι, σε συνδυασμό με το υγεινό κλίμα συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό του Μαινάλου.

Λάδωνας ποταμός

Ο Λάδωνας ποταμός και η ομώνυμη τεχνητή λίμνη,   αποτελούν έναν επίγειο υδάτινο παράδεισο με σπάνια ομορφιά και  καταπληκτικές διαδρομές στις όχθες του.