Διαμονή Φαγητό Διασκέδαση Καταστήματα Αξιοθέατα Δραστηριότητες
  Οικισμοί
  ΤΟΥΘΟΑ
  ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ
ΦΟΥΣΚΑΡΙ
Διαδρομές
  ΒυτίναΟι καλύτερες διαδρομές, εξερευνήσεις, εκδρομές & αποδράσεις.
περισσότερα >>
Χρήσιμες πληροφορίες
  ΒυτίναΣημαντικές πληροφορίες, για μια άνετη και ευχάριστη παραμονή.
περισσότερα >>
  Μικρές αγγελίες
  ΒυτίναΟικόπεδα, κατοικίες, αυτοκίνητα, εργασία, πωλήσεις, ενοικιάσεις..
περισσότερα >>
  Καιρός
  ΒυτίναΜετεωρολογικές προγνώσεις για την περιοχή και το Μαίναλο.
περισσότερα >>
  Χάρτες
  ΒυτίναΟδικοί και γεωγραφικοί χάρτες.
περισσότερα >>

Τα καλύτερα ξενοδοχεία & ξενώνες της Αρκαδίας
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΞΕΝΩΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥΤΑΞΙΔΙΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΒΥΤΙΝΑΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ


 Διαδικτυακές εφαρμογές
Web design, Ιστοσελίδες, Internet
Τρίπολη


PROMEDIANET

PROMEDIANET
 
 


Το ίδιο το χωριό με τα υπέροχα κτίσματα του και η γύρω περιοχή είναι το κυριότερο αξιοθέατο. Αρχοντικά, εκκλησίες, ερείπια παλιών οχυρώσεων, βρύσες, γεφύρια, εξωκλήσια, τα ερείπια του γειτονικού κάστρου της Άκοβας, αξίζουν να τα επισκεφθεί κανείς και να ανακαλύψει την αύρα της ιστορίας τους. Οι τοπικές γιορτές και τα παραδοσιακά έθιμα αποτελούν άλλον έναν πολύ ενδιαφέροντα λόγο για την επίσκεψη στα Λαγκάδια. 

 

ΜΑΙΝΑΛΟ

 

Πόλος έλξης για όλη την περιοχή, είναι το υπέροχο ελατόδασος του Μαινάλου και το ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για ιδανικές χειμερινές αποδράσεις.
Πανέμορφα τοπία, τρεχούμενα νερά, πανύψηλα έλατα, μοναδικές διαδρομές και περίπατοι, σε συνδυασμό με το υγεινό κλίμα συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό του Μαινάλου.

 
  ΣΠΙΤΙ ΔΕΛΛΗΓΙΑΝΝΗΔΩΝ

Ιστορικό σπίτι στην πάνω γειτονιά του οικισμού με κειμήλια και σπάνια αντικείμενα της οικογένειας των προεστών Δελληγιάννηδων.


 
  ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Στην πλατεία ηρώων βρίσκεται ή μητρόπολη των Λαγκαδίων με το υπέροχο καμπαναριό της, όλο πετρόκτιστο, και το κωδωνοστάσι με το επιβλητικό ρολόι του 1910.

 
  ΚΑΣΤΡΟ ΑΚΟΒΑΣ

3,5 χλμ από το Βυζίκι βρίσκονται τα απομεινάρια του κάστρου της Ακοβας που χτίστηκε το 1250 από τον Γοδεφρείγο Βιλλαρδουίνο. Το 1458 καταστράφηκε από τον Μωάμεθ Β'. Το όνομά του πιθανότατα προήλθε από το λατινικό "aqua" = νερό, πιθανόν διότι βρίσκεται κοντά στον Λάδωνα.

 
  ΛΙΜΝΗ ΛΑΔΩΝΑ

Η Λίμνη του Λάδωνα σε μικρή απόσταση αποτελεί μιά ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για ένα σπάνιο υδάτινο τοπίο με πολλές ομορφιές και ενδιαφέρουσες εικόνες.
Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή αναπτύσσονται δραστηριότητες ορεινού τουρισμού , όπως trekking, kayak, sailing, seajets, 4x4 adventures κ.λ.π.

 
  ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ
Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν όλα τα πετρόκτιστα κτίσματα της περιοχής όπως σπίτια, αρχοντικά, εκκλησίες, σχολεία, γεφύρια, βρύσες, όλα γνήσια δείγματα των ονομαστών Λαγκαδιανών μαστόρων της πέτρας.
 
     
www.e-lagkadia.gr_
Copyright © 2008